Безплатна доставка при поръчка над 70 лв.Срокове и доставка
+359 32 642 880, +359 882 544211

Как да изберем подходящата завеса?

Как да изберем подходящата завеса?

Завесата за баня е основен акцент в банята и обикновено цялата декорация се върти около нейния дизайн. Банята е помещение, в което релаксираме и имаме време „да останем сами”, така че правилният избор на завеса за баня е много важен за начина, по който искаме да се чувстваме в най-усамотеното кътче на дома си.

Завесите за баня се предлагат в различни размери и могат да бъдат както едноцветни, така и щампирани – за да удовлетворят различните вкусове на потребителя. Но, освен начина, по който изглежда завесата, важен е и съставът й – завесите се делят основно на 2 вида:


ПВЦ завеса – тя е тънка и се почиства лесно - чрез накисване с топла вода и прах за пране. Оставя се да изсъхне окачена на мястото си, за да не се измачка. Недостатък е по-голямата възможност да се скъса или надраска повърхността й. Подходяща е за хора с по-органичен бюджет. Освен това по-ниската й цена помага по-лесно да се разделите с нея и да си купите нова в друг цвят или десен, за да внесете разнообразие в банята.

Текстилна завеса – тя е по-плътна от ПВЦ завесата и се пере в пералня. Тя също се оставя да съхне окачена на мястото си, за да не се измачка. Текстилът е по-устойчив материал от ПВЦ-то и по-трудно се къса, което прави завесата по-подходяща за продължителна употреба.

Колко често трябва да сменяме завесата за баня в дома си?

Да се поддържа банята чиста и подредена не е важно само от гледна точка на здравето, но също така и на безопасността. Завесите за баня, в частност, често стават благоприятна среда за развъждане на микоорганизми, гъбички, плесен и мухъл. От една страна, те са постоянно влажни, а от друга са близо до мръсотията околко канала и по пода на ваната/душкабината.

Без значение каква завеса сте избрали за вашата баня, добре е при поява на петна или мухъл по нея, да я смените.

Как да се предпазим от плесента и мухъла?

Ето няколко лесни стъпки, които ще предпазаят както завесата за баня, така и самата баня, от неприятните мухъл и плесен:

• Осигурете добро осветление в банята
• Когато излизате от банята, винаги отваряйте прозореца или включвайте вентилатора, за да се раздвижи въздуха и да се разсее влагата
• След къпане издърпайте завесата в изходно положение (да скрива ваната/душкабината), за да изсъхне по-добре и да не остане вода в гънките й
• Редовно почиствайте завесата за баня по указания на етикета начин