Безплатна доставка при поръчка над 70 лв.Срокове и доставка
+359 32 642 880, +359 882 544211

Да готвим здравословно в подходящите съдове!

Кой не би желал да е сигурен, че осигурява за себе си и близките си добра храна, приготвена по здравословен начин? Но не са много тези, които знаят, че не само храната и начинът на нейното приготвяне са фактор за пълноценно и здравословно хранене. Съществена роля за това имат съдовете, в които приготвяме храната.

Специалисти от цял свят твърдят, че металите, от които са направени познатите ни метални тенджери, тави и тигани, се просмукват в храната ни и оказват неблагоприятно влияние върху човешкия организъм. Освен това, при готвене в метален съд се достигат много високи температури, които допълнително допринасят за отделяне на метални съединения в храната, а от там и в човешкия организъм.

Много учени смятат, че тефлоновото покритие на незалепващите съдове е токсично. Тефлоновото покритие съдържа синтетичен химикал, който, при загряване на високи температури, отделя отровни пари. Според последните изследвания тефлонът, алуминият и неръждаемата стомана са основните виновници за интоксикацията, болестта на Алцхаймер и различни видове ракови заболявания.

Поради тези, а и други причини (като металния привкус на храната, трудното почистване, появата на ръжда и др.) хората, които се грижат активно за здравето си, търсят алтернатива на стандартните съдове за готвене.

Сред най-достъпните алтернативи (в противовес на неимоверно скъпите керамични и чугунени съдове за готвене) на пазара се налагат удобните и практични съдове от огнеупорно стъкло. За разлика от близкото минало, когато се намираха само купи и тави, подходящи за печене само на фурна, днес се предлагат разнообразни по форма и размер:
• тави и купи за готвене на фурна,
• тенджери и кани, подходящи за електрически, газови и керамични котлони, както и за микровълнови фурни.
• Най-голямата новост е серията, специално разработена за готвене без мазнина.

Със съдовете от огнеупорно стъкло не се налага да търкате и надрасквате съда, за да го почистите, а храната става по-бързо, по-вкусна и по-здравословна.