Продукти за вино
В онлайн магазина на 100ki.bg ще намерите богата гама от продукти за вино, които ще използвате за всички стъпки от винопроизводството – като се почне от ферментацията, мине се през съхранението на вино и се свърши с най-важния етап – а именно с дегустацията и консумацията на „напитката на боговете.“
Всички продукти за вино, които предлагаме, са с най-високо качество и са произведени в Полша. Това е държава, която се слави с традиции във винопроизводството, а полските вина са добре познати на енолозите.
Какви основни продукти за вино ще намерите в онлайн магазина 100ki.bg:
Гумена тапа - с диаметър 32 мм. Изработена е от полиетилен. Одобрена за контакт с храна. В тапата има отвор за ферментационната тръба.
Запушалката на тапата ви позволява да затворите съда след процеса на ферментация.
Има два вида пречистващи продукти: Klarowin и желатин. Подходяща пропорция от Klarowin се разтваря в 100 мл вода, разбърква се и престоява 24 часа, като от време на време се разбърква. След това се изсипва в течността за пречистване. Желатинът се разтваря в 100 мл топла вода, изсипва се във виното или сока и се разбърква внимателно. Ефектът и в двата случая се проявява след седмица.
Използва се за стабилизиране на мъстта и вината и за изплакване на оборудването. Слага се 1 гр на 10 л мъст/вино. Разтваря се подходящата пропорция в 50-100 мл вода и се добавя в мъстта/виното. Да не се предозира! Сместа може да се използва и за почистване на оборудването - след измиване на дамаджаните, ферментационните контейнери, бутилките и пресите, се слага от сместа в съотношение 10 гр на 2 л вода.
Гумена тапа - с диаметър 43 мм. Изработена е от полиетилен. Одобрена за контакт с храна. В тапата има отвор за ферментационната тръба.
Запушалката на тапата ви позволява да затворите съда след процеса на ферментация.
Една доза е достатъчна, за да се приготвят 25 литра вино.
Преди употреба пакетчето трябва да се разклати.
Да се съхранява на сухо и проветриво място.
Тапа за дамаджана - с горен диаметър 43 мм. Изработена е от полиетилен. Одобрена за контакт с храна. В тапата има отвор за ферментационната тръба.
Гумена тапа - с диаметър 54 мм. Изработена е от полиетилен. Одобрена за контакт с храна. В тапата има отвор за ферментационната тръба.
Запушалката на тапата ви позволява да затворите съда след процеса на ферментация.
Има два вида пречистващи продукти: Klarowin и желатин. Подхдяща пропорция от Klarowin се разтваря в 100 мл вода, разбърква се и престоява 24 часа, като от време на време се разбърква. След това се изсипва в течността за пречистване. Желатинът се разтваря в 100 мл топла вода, изсипва се във виното или сока и се разбърква внимателно. Ефектът и в двата случая се проявява след седмица.
Ферментационната тръба, напълнена с вода, се използва в процеса на ферментация за защита на съдържанието на ферментационната смес и оксигенация и в същото време позволява редовното отделяне на въглероден диоксид, генериран по време на този процес. Специална защитна капачка предотвратява попадането на плодови мушици в съда, без да се засяга процесът на ферментация.
Дрожди Saccharomyces bayanus. Най-добрата мая за грозде, круши, кайсии, ягоди, зърнени храни, глог, ябълки, дива роза, бяло грозде, ревен, стафиди.
Характеристики на продукта:
Enovini® Baya Saccharomyces cerevisiae (bayanus) Те са изключително универсални - чудесни са за приготвяне на гроздови и плодови, бели и розе вина, както и за пенливи вина. Те също така работят добре и в производството на цветни и зърнени вина. Те работят чудесно както по време на първата, така и при вторичната ферментация (рестартиране), дори при трудни условия. Ферментацията е бърза, равномерна и ефективна, до 18 об. алкохол. Благодарение на Enovini® Baya, виното придобива свеж, приятно плодов аромат. Една доза Enovini® Baya е достатъчна за приготвяне на до 35 литра вино.
Бърза ферментация до 17% алкохолно съдържание. Комплектът е достатъчен за приготвянето на 25-50 л ферментационна смес. Съдържанието на пакетчето се разтваря в 100 мл мъст, изсипва се във ферментационния резервоар и се разбърква. Сместа е подходяща за червени и бели плодови вина.
Метален наливник за вино
*благодарение на гъвкавото си покритие прилепва плътно към гърлото на бутилката
Комбинация от силно алкохолизиращи дестилиращи дрожди със специално разработени хранителни вещества. Подходящи за партида 25 л. 7 кг захар се разтварят в 6 литра гореща вода във ферментационния съд. Добавят се 15 л студена вода. След охлаждане на течността до 30-35°С, се добавя съдържанието на пакетчето и се разбърква внимателно. Сместа се ферментира на 25-28°C в рамките на 3-5 дни.
Спиртомер (0-96% + стъклена мензура)
Размер: 2х24 см
Диапазон: 0-95% алкохолен обем
Метод за измерване: 1. Изсипете тествания разтвор в мензурата или в друг висок съд. 2. Сложете спиртомера в разтвора (индикаторът не трябва да се докосва до стените или дъното на съда). След установяване на нивото, прочетете стойността.
При измерване тестваният разтвор трябва да бъде с температура 20°C
Артикулът е изработен от устойчив материал и е предназначен за измерване на алкохолно съдържание в спиртни напитки, които не съдържат захар. Скалата е ясна и с голям шрифт, което прави лесно отчитането на резултатите.
Захаромер (0-24 градуса + стъклена мензура)
Един много полезен инструмент за производителите на домашно вино, който се използва за:
1. Директно измерване на захарната концентрация във винената шира,
2. Калкулиране количеството захар, което трябва да се добави, за се постигне вино с определено алкохолно съдържание (методът за калкулиране е описан в инструкциите),
3. Контролиране процеса на ферментация,
4. Калкулиране алкохолното съдържание на полученото вино.
Този инструмент отчита в градуси Balling, при температура от 20 oC. Обхват: 0 - 23 oBlg
Размер: 2х25 см
340130 Дестилатор с охладител и сухопарник (утаител) 30 л
Дължина: 37.0 см
Широчина: 39.0 см
Височина: 78.0 см
Материал: наръждаема стомана
Капацитет: 30.0 л
Брой сухопарници (утаители): 1
Брой термометри: 2
Електрически: не
Функция тенджера под налягане: не
Отлив: не
КОМПЛЕКТЪТ ВКЛЮЧВА:
1. Контейнер 30 л
2. Капак със силиконово уплътнение
3. Охладител и сухопарник (утаител)
4. Маркучи, свързващи дестилатора с пластмасов конектор
5. Клапан на сухопарника
6. Аналогов термометър за капака
7. Електронен термометър за сухопарника
8. Инструкция за употреба
ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:
- Предназначение: кухненски уред за домашна употреба
- Материал: неръждаема стомана
- Източник на топлина: електрическа печка, индукция, керамика, газ, спирала
- Максимален капацитет на пълнене: 25 л
- Минимално допустим капацитет на пълнене за целите на дестилацията: 5 л
УСТРОЙСТВО ЗА ДЕСТИЛИРАНЕ: охладител и сухопарник, изработени от неръждаема стомана.
ТЕРМОМЕТРИ
1. Термометър за измерване на температурата на пàрите вътре в съда
• Толеранс: +/- 1°C
• Аналогов термометър, предназначен за дестилация
• Този термометър се използва за илюстриране на приблизително отчетената температура.
2. Термометър за измерване на температурата на пàрите в сухопарника.
• Сонда от неръждаема стомана с дължина 140 мм
• Температурен диапазон: от -50°C до + 300°C (-58°F до +572°F)
• Толеранс: +/- 1°C
• Точност: 0,1°C
• Бутон °C / °F - използва се за включване на термометъра или промяна на температурните единици на Целзий или Фаренхайт.
• Бутон ON / OFF
• Бутон HOLD (стопира резултатите от измерванията на дисплея)
• Бутон MAX / MIN (Показва запаметените максимални и минимални резултати от измер-ванията)
• Батерии: 1x LR44 (включени)
• Този термометър се използва за контролиране на правилната температура на дестилация.