Продукти за вино
В онлайн магазина на 100ki.bg ще намерите богата гама от продукти за вино, които ще използвате за всички стъпки от винопроизводството – като се почне от ферментацията, мине се през съхранението на вино и се свърши с най-важния етап – а именно с дегустацията и консумацията на „напитката на боговете.“
Всички продукти за вино, които предлагаме, са с най-високо качество и са произведени в Полша. Това е държава, която се слави с традиции във винопроизводството, а полските вина са добре познати на енолозите.
Какви основни продукти за вино ще намерите в онлайн магазина 100ki.bg:
За процесите ферментация, филтриране и утаяване на вино: Ферментационна тръба, различни видове маркучи, термометър и спиртомер за вино, контейнер за съхранение и ферментация и др.
За съхраняване на вино: Различни по форма, цвят и големина стъклени бутилки, гумени и коркови тапи, дамаджани, пластмасови фунии за преливане, вакуум помпа за съхраняване, машинка за коркови тапи и др.
Естествено, помислили сме и за професионалистите – в 100ki.bg се предлага и професионален сет за вино от тирбушон и тапа, който е удачно да се използва както от ценителите на виното, така и от бармани и сервитьори. Същото важи и за метален наливник с тапа – този безценен помощник за всички, работещи в сферата на търговията и услугите с вино. Разнообразие от бутилки
В нашия онлайн магазин ще намерите голямо разнообразие от качествени бутилки за съхранение на вино. Предлагаме стандартни зелени бутилки (вместимост 750 мл) на атрактивна цена и класически бутилки от 1 л с херметическо затваряне. Това обаче далеч не е всичко, защото в 100ki.bg се стремим да задоволим и най-високите изисквания откъм качество и асортименти. Малката бутилка с плоско затваряне, интересната и „винтидж“ бутилка балон и особено Бутилка Zapazucha 1,7 литра с херметическо затваряне ще задоволят и най-взискателните и претенциозни клиенти, които търсят различното и уникални начини за съхранение на вино. Естествено, помислили сме и за по-внушителни като размер дамаджани (от 25 л), които са безценни помощници за професионално (и не само) съхранение на вино.
Ако се нуждаете от допълнителна информация за всички продукти за вино в 100ki.bg, не се колебайте да се свържете с нас на посочените контакти. За поръчки над 50 лв. предлагаме и безплатна доставка.
Потопете се в света на фината дестилация с нашия практичен изпъкнал комплект, предлагащ не само изключително качество и уникален стил, но и възможност за разширяване или размяна на компоненти, когато вашите нужди се променят.Дестилаторът 30 classic Convex е професионален, модулен дестилатор с контейнер от 30 L, утаител и кондензатор. Представлява пълен комплект, изработен от висококачествена неръждаема стомана (INOX), предназначен за използване върху всички видове котлони.Продуктът се отличава със следните характеристики, между другото:
Високо качество - изработени от неръждаема стомана и издръжливи пластмасови компоненти, херметични, с прецизни връзки и характеризиращи се с оперативна ефективност и издръжливост.
Може да се използва на различни източници на топлина - на електрически, индукционен, керамичен, газов или серпентина.
Включени са два електронни термометъра - осигуряващи прецизни измервания на температурата по време на процеса на дестилация.
Висока ефективност - контейнерът от 30 L позволява дестилирането на голям обем течност (препоръчително е обаче да не надвишава 90% от капацитета).
Пълен комплект - комплектът включва контейнер 30 L с изпъкнал капак, кондензатор с утаител, два електронни термометъра с включени батерии, вентили за утаители, два маркуча, конектор за подаване на вода, монтажни елементи и ръководство за употреба.
Разширяем комплект - контейнерът и капакът са съвместими с други дестилационни модули, предлагани от BROWIN.
Дестилаторът е оборудван с контейнер от 30 L (с препоръчително ниво на пълнене до 90% от капацитета и не по-малко от 25%) и кондензатор с 1 утаител и 2 термометъра, позволяващи дестилацията да се извършва без допълнително оборудване. Този комплект е подходящ за използване при различни източници на топлина. Два прецизни термометъра със сонди улесняват контрола на температурата – вътре в контейнера и в утаителя. Пластифициран PVC маркуч със съединител позволява бързо свързване на водоснабдяване и дренаж. Силиконовият маркуч служи за събиране на дестилата.Куполообразният капак на контейнера (изпъкнал тип) е иновативен дизайн, който осигурява равномерна кондензация на парите, което води до дестилат с отличен вкус и аромат. Формата на капака позволява потенциално разпенване на партидата или кашата, без риск от замърсяване на колоната и нейното пълнене.Куполообразната форма, вдъхновена от класическите аламби с „лебедова шия“, повишава стабилността на цялата колона, дори и при висок дестилатор, което също се изразява в повишена стабилност на целия процес на дестилация. Куполният капак има само основен отвор за монтиране на колоната.Използването на неръждаема стомана от надеждни доставчици гарантира, че вашият дестилат ще бъде с високо качество - чист, без замърсявания и нежелани аромати.Нашият съд е не само издръжлив, но и лесен за почистване, така че вашето дестилиране винаги ще бъде първокласно.Бистрителят позволява получаването на по-чист дестилат с по-високо алкохолно съдържание. Той изпълнява няколко важни функции, включително предотвратяване навлизането от контейнера на по-тежки фракции, които са нежелани в крайния продукт. Той също така представлява пространство, където се извършва многократна проста дестилация, което позволява получаване на по-чист дестилат, като в същото време се намалява консумацията на вода в кондензатора.Дестилацията никога не е била толкова лесна! Нашият изобилен опит, стремежът ни да търсим нови и подобрени решения и фокусът ни върху високото качество ни позволява да предлагаме доказано специализирано оборудване за дестилация.Контейнерът и капакът са напълно съвместими с модулите за дестилация, предлагани от BROWIN - когато имате този дестилатор, можете да го надстроите с компоненти като конектори, рефлукси, ревизионни стъкла, кондензатори или дори странични приемници.ЕЛЕМЕНТИ НА КОМПЛЕКТ:1. 30 L контейнер с куполообразен капак2. Глава - класически кондензатор с утаител3. Пластифициран PVC маркуч с бърза връзка за свързване на водопровод4. Силиконов маркуч за приемане на дестилата5. 2 утаител клапани6. 2 монтирани на рамка електронни термометъра със сонда7. Аксесоари8. Ръководство за потребителяКонтейнер
30 L контейнер с отвор за сондата на термометъра
(изпъкнал) куполен капак със силиконово уплътнение и отвор за монтаж на колона
2 дръжки за придвижване
5 затягащи скоби
материал: неръждаема стомана
източници на топлина: електрическа, индукционна, керамична или газова готварска печка или нагревателна спирала
препоръчително пълнене: не повече от 90% и не по-малко от 25% от обема на контейнера
Дестилационен агрегат
кондензатор с утаител, изработен от неръждаема стомана, завинтен към контейнера
1/8” сферични кранове
пластифициран PVC маркуч: 2м
силиконов маркуч 15см
PTFE лента за монтаж на клапани
Електронни термометри
термометър за отчитане на приблизителната температура вътре в контейнера
термометър за измерване на температурата на парите вътре в утаителя
2 рамки за термометър
2 сонди от неръждаема стомана с кабел с дължина 100 см
температурен диапазон: от -50 o C до +110 o C Толеранс: +/-1 o C
точност: 0,1 o C
батерии за термометри: 2 x LR44 (включени)
болтове и гайки за монтаж (4 бр.)
Разходът на вода по време на процеса е около 24-27 L / 1 h.Размери на комплекта:височина: 66 смдиаметър на контейнера: 31 смДопълнителни продукти, налични в продуктовата гама на Browin, които се закупуват отделно:
спиртомер за измерване на алкохолното съдържание в дестилата
доказващ папагал
Преди да сглобите комплекта и да започнете да го използвате, прочетете внимателно придружаващото ръководство и следвайте инструкциите, като спазвате принципите за безопасна употреба на продукта.МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ! Устройството може да се използва само от възрастни. Никога не оставяйте работещо устройство без надзор. Уверете се, че мястото за съхранение на устройството е правилно защитено срещу достъп на деца и неоторизирани лица.ПОЧИСТВАНЕ И ПОДДРЪЖКА:Моля, продължете в съответствие с препоръките, предоставени в ръководството. Винаги трябва да имате предвид, че контейнерът е изработен от стомана. Изисква поддръжка и подсушаване след всяка употреба. Неспазването на препоръките на производителя може да доведе до повреда на продукта като поява на ръжда или обезцветяване.
Поставката от дървесина за 12 бутилки е предназначена за съхранение на бутилки вино и други алкохолни напитки. Това е типична конструкция, състояща се от три рафта, които са прикрепени към дървени страни.Всеки рафт може да побере 4 бутилки.Такъв стелаж може да се постави в мазето, кухнята, всекидневната или трапезарията, осигурявайки практично и стилно решение за съхранение на бутилки от любимите ви напитки. подробности:- материал: естествена борова дървесина необработена- брой бутилки: 12 бр- рафтове: 3 бр- брой бутилки на рафт: 4 бр- диаметър на полукръга на предния държач 35 мм- ъгъл на наклон на бутилката на държачите: +/- 5°- размери 38 х 43,4 х 25 см
Поставката от дървесина за 77 бутилки е предназначена за съхранение на бутилки вино и други алкохолни напитки. Това е типична конструкция, състояща се от единадесет рафта, които са прикрепени към дървени страни.Всеки рафт може да побере 7 бутилки.Такъв стелаж може да се постави в мазето, кухнята, всекидневната или трапезарията, осигурявайки практично и стилно решение за съхранение на бутилки от любимите ви напитки. подробности:- материал: естествена борова дървесина необработена- брой бутилки: 77 бр- рафтове: 11 бр- брой бутилки на рафт: 7- диаметър на полукръга на предния държач 35 мм- ъгъл на наклон на бутилката на държачите: +/- 5°- размери 166 х 72,2 х 25 см
Дрожди Saccharomyces bayanus. Най-добрата мая за грозде, круши, кайсии, ягоди, зърнени храни, глог, ябълки, дива роза, бяло грозде, ревен, стафиди.
Характеристики на продукта:
Enovini® Baya Saccharomyces cerevisiae (bayanus) Те са изключително универсални - чудесни са за приготвяне на гроздови и плодови, бели и розе вина, както и за пенливи вина. Те също така работят добре и в производството на цветни и зърнени вина. Те работят чудесно както по време на първата, така и при вторичната ферментация (рестартиране), дори при трудни условия. Ферментацията е бърза, равномерна и ефективна, до 18 об. алкохол. Благодарение на Enovini® Baya, виното придобива свеж, приятно плодов аромат. Една доза Enovini® Baya е достатъчна за приготвяне на до 35 литра вино.
Бърза ферментация до 17% алкохолно съдържание. Комплектът е достатъчен за приготвянето на 25-50 л ферментационна смес. Съдържанието на пакетчето се разтваря в 100 мл мъст, изсипва се във ферментационния резервоар и се разбърква. Сместа е подходяща за червени и бели плодови вина.
Има два вида пречистващи продукти: Klarowin и желатин. Подходяща пропорция от Klarowin се разтваря в 100 мл вода, разбърква се и престоява 24 часа, като от време на време се разбърква. След това се изсипва в течността за пречистване. Желатинът се разтваря в 100 мл топла вода, изсипва се във виното или сока и се разбърква внимателно. Ефектът и в двата случая се проявява след седмица.
Има два вида пречистващи продукти: Klarowin и желатин. Подхдяща пропорция от Klarowin се разтваря в 100 мл вода, разбърква се и престоява 24 часа, като от време на време се разбърква. След това се изсипва в течността за пречистване. Желатинът се разтваря в 100 мл топла вода, изсипва се във виното или сока и се разбърква внимателно. Ефектът и в двата случая се проявява след седмица.
Използва се за стабилизиране на мъстта и вината и за изплакване на оборудването. Слага се 1 гр на 10 л мъст/вино. Разтваря се подходящата пропорция в 50-100 мл вода и се добавя в мъстта/виното. Да не се предозира! Сместа може да се използва и за почистване на оборудването - след измиване на дамаджаните, ферментационните контейнери, бутилките и пресите, се слага от сместа в съотношение 10 гр на 2 л вода.
Комбинация от силно алкохолизиращи дестилиращи дрожди със специално разработени хранителни вещества. Подходящи за партида 25 л. 7 кг захар се разтварят в 6 литра гореща вода във ферментационния съд. Добавят се 15 л студена вода. След охлаждане на течността до 30-35°С, се добавя съдържанието на пакетчето и се разбърква внимателно. Сместа се ферментира на 25-28°C в рамките на 3-5 дни.
Гумена тапа - с диаметър 32 мм. Изработена е от полиетилен. Одобрена за контакт с храна. В тапата има отвор за ферментационната тръба.
Запушалката на тапата ви позволява да затворите съда след процеса на ферментация.
Гумена тапа - с диаметър 43 мм. Изработена е от полиетилен. Одобрена за контакт с храна. В тапата има отвор за ферментационната тръба.
Запушалката на тапата ви позволява да затворите съда след процеса на ферментация.
Гумена тапа - с диаметър 54 мм. Изработена е от полиетилен. Одобрена за контакт с храна. В тапата има отвор за ферментационната тръба.
Запушалката на тапата ви позволява да затворите съда след процеса на ферментация.
Ферментационната тръба, напълнена с вода, се използва в процеса на ферментация за защита на съдържанието на ферментационната смес и оксигенация и в същото време позволява редовното отделяне на въглероден диоксид, генериран по време на този процес. Специална защитна капачка предотвратява попадането на плодови мушици в съда, без да се засяга процесът на ферментация.
Метод за измерване: 1. Изсипете тествания разтвор в мензурата или в друг висок съд. 2. Сложете спиртомера в разтвора (индикаторът не трябва да се докосва до стените или дъното на съда). След установяване на нивото, прочетете стойността.
При измерване тестваният разтвор трябва да бъде с температура 20°C
Артикулът е изработен от устойчив материал и е предназначен за измерване на алкохолно съдържание в спиртни напитки, които не съдържат захар. Скалата е ясна и с голям шрифт, което прави лесно отчитането на резултатите.
Един много полезен инструмент за производителите на домашно вино, който се използва за:
1. Директно измерване на захарната концентрация във винената шира,
2. Калкулиране количеството захар, което трябва да се добави, за се постигне вино с определено алкохолно съдържание (методът за калкулиране е описан в инструкциите),
3. Контролиране процеса на ферментация,
4. Калкулиране алкохолното съдържание на полученото вино.
Този инструмент отчита в градуси Balling, при температура от 20 oC. Обхват: 0 - 23 oBlg