Продукти за вино
В онлайн магазина на 100ki.bg ще намерите богата гама от продукти за вино, които ще използвате за всички стъпки от винопроизводството – като се почне от ферментацията, мине се през съхранението на вино и се свърши с най-важния етап – а именно с дегустацията и консумацията на „напитката на боговете.“
Всички продукти за вино, които предлагаме, са с най-високо качество и са произведени в Полша. Това е държава, която се слави с традиции във винопроизводството, а полските вина са добре познати на енолозите.
Какви основни продукти за вино ще намерите в онлайн магазина 100ki.bg:
За процесите ферментация, филтриране и утаяване на вино: Ферментационна тръба, различни видове маркучи, термометър и спиртомер за вино, контейнер за съхранение и ферментация и др.
За съхраняване на вино: Различни по форма, цвят и големина стъклени бутилки, гумени и коркови тапи, дамаджани, пластмасови фунии за преливане, вакуум помпа за съхраняване, машинка за коркови тапи и др.
Естествено, помислили сме и за професионалистите – в 100ki.bg се предлага и професионален сет за вино от тирбушон и тапа, който е удачно да се използва както от ценителите на виното, така и от бармани и сервитьори. Същото важи и за метален наливник с тапа – този безценен помощник за всички, работещи в сферата на търговията и услугите с вино. Разнообразие от бутилки
В нашия онлайн магазин ще намерите голямо разнообразие от качествени бутилки за съхранение на вино. Предлагаме стандартни зелени бутилки (вместимост 750 мл) на атрактивна цена и класически бутилки от 1 л с херметическо затваряне. Това обаче далеч не е всичко, защото в 100ki.bg се стремим да задоволим и най-високите изисквания откъм качество и асортименти. Малката бутилка с плоско затваряне, интересната и „винтидж“ бутилка балон и особено Бутилка Zapazucha 1,7 литра с херметическо затваряне ще задоволят и най-взискателните и претенциозни клиенти, които търсят различното и уникални начини за съхранение на вино. Естествено, помислили сме и за по-внушителни като размер дамаджани (от 25 л), които са безценни помощници за професионално (и не само) съхранение на вино.
Ако се нуждаете от допълнителна информация за всички продукти за вино в 100ki.bg, не се колебайте да се свържете с нас на посочените контакти. За поръчки над 50 лв. предлагаме и безплатна доставка.
340130 Дестилатор с охладител и сухопарник (утаител) 30 л
Дължина: 37.0 см
Широчина: 39.0 см
Височина: 78.0 см
Материал: наръждаема стомана
Капацитет: 30.0 л
Брой сухопарници (утаители): 1
Брой термометри: 2
Електрически: не
Функция тенджера под налягане: не
Отлив: не
КОМПЛЕКТЪТ ВКЛЮЧВА:
1. Контейнер 30 л
2. Капак със силиконово уплътнение
3. Охладител и сухопарник (утаител)
4. Маркучи, свързващи дестилатора с пластмасов конектор
5. Клапан на сухопарника
6. Аналогов термометър за капака
7. Електронен термометър за сухопарника
8. Инструкция за употреба
ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:
- Предназначение: кухненски уред за домашна употреба
- Материал: неръждаема стомана
- Източник на топлина: електрическа печка, индукция, керамика, газ, спирала
- Максимален капацитет на пълнене: 25 л
- Минимално допустим капацитет на пълнене за целите на дестилацията: 5 л
УСТРОЙСТВО ЗА ДЕСТИЛИРАНЕ: охладител и сухопарник, изработени от неръждаема стомана.
ТЕРМОМЕТРИ
1. Термометър за измерване на температурата на пàрите вътре в съда
• Толеранс: +/- 1°C
• Аналогов термометър, предназначен за дестилация
• Този термометър се използва за илюстриране на приблизително отчетената температура.
2. Термометър за измерване на температурата на пàрите в сухопарника.
• Сонда от неръждаема стомана с дължина 140 мм
• Температурен диапазон: от -50°C до + 300°C (-58°F до +572°F)
• Толеранс: +/- 1°C
• Точност: 0,1°C
• Бутон °C / °F - използва се за включване на термометъра или промяна на температурните единици на Целзий или Фаренхайт.
• Бутон ON / OFF
• Бутон HOLD (стопира резултатите от измерванията на дисплея)
• Бутон MAX / MIN (Показва запаметените максимални и минимални резултати от измер-ванията)
• Батерии: 1x LR44 (включени)
• Този термометър се използва за контролиране на правилната температура на дестилация.
340130 Дестилатор с охладител и сухопарник (утаител) 30 л
Дължина: 37.0 см
Широчина: 39.0 см
Височина: 78.0 см
Материал: наръждаема стомана
Капацитет: 30.0 л
Брой сухопарници (утаители): 1
Брой термометри: 2
Електрически: не
Функция тенджера под налягане: не
Отлив: не
КОМПЛЕКТЪТ ВКЛЮЧВА:
1. Контейнер 30 л
2. Капак със силиконово уплътнение
3. Охладител и сухопарник (утаител)
4. Маркучи, свързващи дестилатора с пластмасов конектор
5. Клапан на сухопарника
6. Аналогов термометър за капака
7. Електронен термометър за сухопарника
8. Инструкция за употреба
ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:
- Предназначение: кухненски уред за домашна употреба
- Материал: неръждаема стомана
- Източник на топлина: електрическа печка, индукция, керамика, газ, спирала
- Максимален капацитет на пълнене: 25 л
- Минимално допустим капацитет на пълнене за целите на дестилацията: 5 л
УСТРОЙСТВО ЗА ДЕСТИЛИРАНЕ: охладител и сухопарник, изработени от неръждаема стомана.
ТЕРМОМЕТРИ
1. Термометър за измерване на температурата на пàрите вътре в съда
• Толеранс: +/- 1°C
• Аналогов термометър, предназначен за дестилация
• Този термометър се използва за илюстриране на приблизително отчетената температура.
2. Термометър за измерване на температурата на пàрите в сухопарника.
• Сонда от неръждаема стомана с дължина 140 мм
• Температурен диапазон: от -50°C до + 300°C (-58°F до +572°F)
• Толеранс: +/- 1°C
• Точност: 0,1°C
• Бутон °C / °F - използва се за включване на термометъра или промяна на температурните единици на Целзий или Фаренхайт.
• Бутон ON / OFF
• Бутон HOLD (стопира резултатите от измерванията на дисплея)
• Бутон MAX / MIN (Показва запаметените максимални и минимални резултати от измер-ванията)
• Батерии: 1x LR44 (включени)
• Този термометър се използва за контролиране на правилната температура на дестилация.
Ферментационната тръба, напълнена с вода, се използва в процеса на ферментация за защита на съдържанието на ферментационната смес и оксигенация и в същото време позволява редовното отделяне на въглероден диоксид, генериран по време на този процес. Специална защитна капачка предотвратява попадането на плодови мушици в съда, без да се засяга процесът на ферментация.
Гумена тапа - с диаметър 32 мм. Изработена е от полиетилен. Одобрена за контакт с храна. В тапата има отвор за ферментационната тръба.
Запушалката на тапата ви позволява да затворите съда след процеса на ферментация.
Гумена тапа - с диаметър 43 мм. Изработена е от полиетилен. Одобрена за контакт с храна. В тапата има отвор за ферментационната тръба.
Запушалката на тапата ви позволява да затворите съда след процеса на ферментация.
Гумена тапа - с диаметър 54 мм. Изработена е от полиетилен. Одобрена за контакт с храна. В тапата има отвор за ферментационната тръба.
Запушалката на тапата ви позволява да затворите съда след процеса на ферментация.
Комбинация от силно алкохолизиращи дестилиращи дрожди със специално разработени хранителни вещества. Подходящи за партида 25 л. 7 кг захар се разтварят в 6 литра гореща вода във ферментационния съд. Добавят се 15 л студена вода. След охлаждане на течността до 30-35°С, се добавя съдържанието на пакетчето и се разбърква внимателно. Сместа се ферментира на 25-28°C в рамките на 3-5 дни.
Дрожди Saccharomyces bayanus. Най-добрата мая за грозде, круши, кайсии, ягоди, зърнени храни, глог, ябълки, дива роза, бяло грозде, ревен, стафиди.
Характеристики на продукта:
Enovini® Baya Saccharomyces cerevisiae (bayanus) Те са изключително универсални - чудесни са за приготвяне на гроздови и плодови, бели и розе вина, както и за пенливи вина. Те също така работят добре и в производството на цветни и зърнени вина. Те работят чудесно както по време на първата, така и при вторичната ферментация (рестартиране), дори при трудни условия. Ферментацията е бърза, равномерна и ефективна, до 18 об. алкохол. Благодарение на Enovini® Baya, виното придобива свеж, приятно плодов аромат. Една доза Enovini® Baya е достатъчна за приготвяне на до 35 литра вино.
Поставката от дървесина за 12 бутилки е предназначена за съхранение на бутилки вино и други алкохолни напитки. Това е типична конструкция, състояща се от три рафта, които са прикрепени към дървени страни.Всеки рафт може да побере 4 бутилки.Такъв стелаж може да се постави в мазето, кухнята, всекидневната или трапезарията, осигурявайки практично и стилно решение за съхранение на бутилки от любимите ви напитки. подробности:- материал: естествена борова дървесина необработена- брой бутилки: 12 бр- рафтове: 3 бр- брой бутилки на рафт: 4 бр- диаметър на полукръга на предния държач 35 мм- ъгъл на наклон на бутилката на държачите: +/- 5°- размери 38 х 43,4 х 25 см
Поставката от дървесина за 42 бутилки е предназначена за съхранение на бутилки вино и други алкохолни напитки. Това е типична конструкция, състояща се от седем рафта, които са прикрепени към дървени страни.Всеки рафт може да побере 6 бутилки.Такъв стелаж може да се постави в мазето, кухнята, всекидневната или трапезарията, осигурявайки практично и стилно решение за съхранение на бутилки от любимите ви напитки. подробности:- материал: естествена борова дървесина необработена- брой бутилки: 42 бр- рафтове: 7 бр- брой бутилки на рафт: 6 бр- диаметър на полукръга на предния държач 35 мм- ъгъл на наклон на бутилката на държачите: +/- 5°- размери 102 х 62,6 х 25 см
Поставката от дървесина за 77 бутилки е предназначена за съхранение на бутилки вино и други алкохолни напитки. Това е типична конструкция, състояща се от единадесет рафта, които са прикрепени към дървени страни.Всеки рафт може да побере 7 бутилки.Такъв стелаж може да се постави в мазето, кухнята, всекидневната или трапезарията, осигурявайки практично и стилно решение за съхранение на бутилки от любимите ви напитки. подробности:- материал: естествена борова дървесина необработена- брой бутилки: 77 бр- рафтове: 11 бр- брой бутилки на рафт: 7- диаметър на полукръга на предния държач 35 мм- ъгъл на наклон на бутилката на държачите: +/- 5°- размери 166 х 72,2 х 25 см
Един много полезен инструмент за производителите на домашно вино, който се използва за:
1. Директно измерване на захарната концентрация във винената шира,
2. Калкулиране количеството захар, което трябва да се добави, за се постигне вино с определено алкохолно съдържание (методът за калкулиране е описан в инструкциите),
3. Контролиране процеса на ферментация,
4. Калкулиране алкохолното съдържание на полученото вино.
Този инструмент отчита в градуси Balling, при температура от 20 oC. Обхват: 0 - 23 oBlg
Използва се за стабилизиране на мъстта и вината и за изплакване на оборудването. Слага се 1 гр на 10 л мъст/вино. Разтваря се подходящата пропорция в 50-100 мл вода и се добавя в мъстта/виното. Да не се предозира! Сместа може да се използва и за почистване на оборудването - след измиване на дамаджаните, ферментационните контейнери, бутилките и пресите, се слага от сместа в съотношение 10 гр на 2 л вода.
Има два вида пречистващи продукти: Klarowin и желатин. Подхдяща пропорция от Klarowin се разтваря в 100 мл вода, разбърква се и престоява 24 часа, като от време на време се разбърква. След това се изсипва в течността за пречистване. Желатинът се разтваря в 100 мл топла вода, изсипва се във виното или сока и се разбърква внимателно. Ефектът и в двата случая се проявява след седмица.
Има два вида пречистващи продукти: Klarowin и желатин. Подходяща пропорция от Klarowin се разтваря в 100 мл вода, разбърква се и престоява 24 часа, като от време на време се разбърква. След това се изсипва в течността за пречистване. Желатинът се разтваря в 100 мл топла вода, изсипва се във виното или сока и се разбърква внимателно. Ефектът и в двата случая се проявява след седмица.
Метод за измерване: 1. Изсипете тествания разтвор в мензурата или в друг висок съд. 2. Сложете спиртомера в разтвора (индикаторът не трябва да се докосва до стените или дъното на съда). След установяване на нивото, прочетете стойността.
При измерване тестваният разтвор трябва да бъде с температура 20°C
Артикулът е изработен от устойчив материал и е предназначен за измерване на алкохолно съдържание в спиртни напитки, които не съдържат захар. Скалата е ясна и с голям шрифт, което прави лесно отчитането на резултатите.
Бърза ферментация до 17% алкохолно съдържание. Комплектът е достатъчен за приготвянето на 25-50 л ферментационна смес. Съдържанието на пакетчето се разтваря в 100 мл мъст, изсипва се във ферментационния резервоар и се разбърква. Сместа е подходяща за червени и бели плодови вина.