Комплектът включва:
- Тенджера под налягане за варене на шунка 1,5 kg
- пликове за шунка (20 бр)
- термометър (0-120 градуса)
Структура:
1. съд за пресоване
2. дискова плоча (бутало)
3. пружина
4. капак
Преди първа употреба измийте и подсушете пресата за месо с топла вода или в миялна машина. Поставете избрания вид месо в съда за пресоване. Поставете дисковата плоча върху месото. Изпъкналата част на дисковата плоча ще се повдигне. Завийте пружината към изпъкналата част на дисковата плоча. Поставете капака върху целия уред. Поставете пресата за месо в тенджера с гореща вода; оставете я така за 2-3 часа (в зависимост от типа месо). Оставете съдът да се изстуди. Извадете месото от пресата за месо.
ЗАБЕЛЕЖКА: Не поставяйте съдове директно в печката или върху котлона.
Преди поставяне на месото в уреда, може да го сложите в плик за месо.
Пресата за месо е подходяща за миялни машини.
Комплектът съдържа:
1.тенджера под налягане за варене на шунка 3 кг
2.пликове за шунка (20 бр.)
3.термометър за месо (0-120°С)
4.билки
Структура:
1.съд за пресоване
2.дискова плоча (бутало)
3.пружина
4.капак
Преди първа употреба измийте пресата за месо с топла вода или в миялна машина и я подсушете. Поставете избрания вид месо в съда за пресоване (но.1). Поставете дисковата плоча (но.2) върху месото. Изпъкналата част на дисковата плоча ще се повдигне. Завийте пружината (но.3) към изпъкналата част на дисковата плоча (в съответствие със схемата). Поставете капака върху целия уред (но.4). Поставете пресата за месо в тенджера с гореща вода; оставете я така за 2-3 часа (в зависимост от типа месо). Оставете съдът да се изстуди. Извадете месото от пресата за месо.
ЗАБЕЛЕЖКА:
Не поставяйте съдове директно в печката или върху котлона.
Преди поставяне на месото в уреда, може да го сложите в плик за месо.
Пресата за месо е подходяща за миялни машини.
340130 Дестилатор с охладител и сухопарник (утаител) 30 л
Дължина: 37.0 см
Широчина: 39.0 см
Височина: 78.0 см
Материал: наръждаема стомана
Капацитет: 30.0 л
Брой сухопарници (утаители): 1
Брой термометри: 2
Електрически: не
Функция тенджера под налягане: не
Отлив: не
КОМПЛЕКТЪТ ВКЛЮЧВА:
1. Контейнер 30 л
2. Капак със силиконово уплътнение
3. Охладител и сухопарник (утаител)
4. Маркучи, свързващи дестилатора с пластмасов конектор
5. Клапан на сухопарника
6. Аналогов термометър за капака
7. Електронен термометър за сухопарника
8. Инструкция за употреба
ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:
- Предназначение: кухненски уред за домашна употреба
- Материал: неръждаема стомана
- Източник на топлина: електрическа печка, индукция, керамика, газ, спирала
- Максимален капацитет на пълнене: 25 л
- Минимално допустим капацитет на пълнене за целите на дестилацията: 5 л
УСТРОЙСТВО ЗА ДЕСТИЛИРАНЕ: охладител и сухопарник, изработени от неръждаема стомана.
ТЕРМОМЕТРИ
1. Термометър за измерване на температурата на пàрите вътре в съда
• Толеранс: +/- 1°C
• Аналогов термометър, предназначен за дестилация
• Този термометър се използва за илюстриране на приблизително отчетената температура.
2. Термометър за измерване на температурата на пàрите в сухопарника.
• Сонда от неръждаема стомана с дължина 140 мм
• Температурен диапазон: от -50°C до + 300°C (-58°F до +572°F)
• Толеранс: +/- 1°C
• Точност: 0,1°C
• Бутон °C / °F - използва се за включване на термометъра или промяна на температурните единици на Целзий или Фаренхайт.
• Бутон ON / OFF
• Бутон HOLD (стопира резултатите от измерванията на дисплея)
• Бутон MAX / MIN (Показва запаметените максимални и минимални резултати от измер-ванията)
• Батерии: 1x LR44 (включени)
• Този термометър се използва за контролиране на правилната температура на дестилация.
340130 Дестилатор с охладител и сухопарник (утаител) 30 л
Дължина: 37.0 см
Широчина: 39.0 см
Височина: 78.0 см
Материал: наръждаема стомана
Капацитет: 30.0 л
Брой сухопарници (утаители): 1
Брой термометри: 2
Електрически: не
Функция тенджера под налягане: не
Отлив: не
КОМПЛЕКТЪТ ВКЛЮЧВА:
1. Контейнер 30 л
2. Капак със силиконово уплътнение
3. Охладител и сухопарник (утаител)
4. Маркучи, свързващи дестилатора с пластмасов конектор
5. Клапан на сухопарника
6. Аналогов термометър за капака
7. Електронен термометър за сухопарника
8. Инструкция за употреба
ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:
- Предназначение: кухненски уред за домашна употреба
- Материал: неръждаема стомана
- Източник на топлина: електрическа печка, индукция, керамика, газ, спирала
- Максимален капацитет на пълнене: 25 л
- Минимално допустим капацитет на пълнене за целите на дестилацията: 5 л
УСТРОЙСТВО ЗА ДЕСТИЛИРАНЕ: охладител и сухопарник, изработени от неръждаема стомана.
ТЕРМОМЕТРИ
1. Термометър за измерване на температурата на пàрите вътре в съда
• Толеранс: +/- 1°C
• Аналогов термометър, предназначен за дестилация
• Този термометър се използва за илюстриране на приблизително отчетената температура.
2. Термометър за измерване на температурата на пàрите в сухопарника.
• Сонда от неръждаема стомана с дължина 140 мм
• Температурен диапазон: от -50°C до + 300°C (-58°F до +572°F)
• Толеранс: +/- 1°C
• Точност: 0,1°C
• Бутон °C / °F - използва се за включване на термометъра или промяна на температурните единици на Целзий или Фаренхайт.
• Бутон ON / OFF
• Бутон HOLD (стопира резултатите от измерванията на дисплея)
• Бутон MAX / MIN (Показва запаметените максимални и минимални резултати от измер-ванията)
• Батерии: 1x LR44 (включени)
• Този термометър се използва за контролиране на правилната температура на дестилация.
340130 Дестилатор с охладител и сухопарник (утаител) 30 л
Дължина: 37.0 см
Широчина: 39.0 см
Височина: 78.0 см
Материал: наръждаема стомана
Капацитет: 30.0 л
Брой сухопарници (утаители): 1
Брой термометри: 2
Електрически: не
Функция тенджера под налягане: не
Отлив: не
КОМПЛЕКТЪТ ВКЛЮЧВА:
1. Контейнер 30 л
2. Капак със силиконово уплътнение
3. Охладител и сухопарник (утаител)
4. Маркучи, свързващи дестилатора с пластмасов конектор
5. Клапан на сухопарника
6. Аналогов термометър за капака
7. Електронен термометър за сухопарника
8. Инструкция за употреба
ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:
- Предназначение: кухненски уред за домашна употреба
- Материал: неръждаема стомана
- Източник на топлина: електрическа печка, индукция, керамика, газ, спирала
- Максимален капацитет на пълнене: 25 л
- Минимално допустим капацитет на пълнене за целите на дестилацията: 5 л
УСТРОЙСТВО ЗА ДЕСТИЛИРАНЕ: охладител и сухопарник, изработени от неръждаема стомана.
ТЕРМОМЕТРИ
1. Термометър за измерване на температурата на пàрите вътре в съда
• Толеранс: +/- 1°C
• Аналогов термометър, предназначен за дестилация
• Този термометър се използва за илюстриране на приблизително отчетената температура.
2. Термометър за измерване на температурата на пàрите в сухопарника.
• Сонда от неръждаема стомана с дължина 140 мм
• Температурен диапазон: от -50°C до + 300°C (-58°F до +572°F)
• Толеранс: +/- 1°C
• Точност: 0,1°C
• Бутон °C / °F - използва се за включване на термометъра или промяна на температурните единици на Целзий или Фаренхайт.
• Бутон ON / OFF
• Бутон HOLD (стопира резултатите от измерванията на дисплея)
• Бутон MAX / MIN (Показва запаметените максимални и минимални резултати от измер-ванията)
• Батерии: 1x LR44 (включени)
• Този термометър се използва за контролиране на правилната температура на дестилация.
Бутилка от 250 ml с херметично затваряне е по-голяма и малко по-различна версия на популярна джобна колба.
Една доза е достатъчна, за да се приготвят 25 литра вино.
Преди употреба пакетчето трябва да се разклати.
Да се съхранява на сухо и проветриво място.
Дрожди Saccharomyces bayanus. Най-добрата мая за грозде, круши, кайсии, ягоди, зърнени храни, глог, ябълки, дива роза, бяло грозде, ревен, стафиди.
Характеристики на продукта:
Enovini® Baya Saccharomyces cerevisiae (bayanus) Те са изключително универсални - чудесни са за приготвяне на гроздови и плодови, бели и розе вина, както и за пенливи вина. Те също така работят добре и в производството на цветни и зърнени вина. Те работят чудесно както по време на първата, така и при вторичната ферментация (рестартиране), дори при трудни условия. Ферментацията е бърза, равномерна и ефективна, до 18 об. алкохол. Благодарение на Enovini® Baya, виното придобива свеж, приятно плодов аромат. Една доза Enovini® Baya е достатъчна за приготвяне на до 35 литра вино.
Бутилката от 500 ml е класическа бутилка с интересен мотив. Благодарение на характерния модел, той се откроява от другите бар бутилки и подчертава уникалността на напитката, която ще бъде поставена в нея.
Цвят на капачката в зависимост от наличността - черен или червен
Цената важи за комплекта от 6 бутилки с винтови капачки.
Бърза ферментация до 17% алкохолно съдържание. Комплектът е достатъчен за приготвянето на 25-50 л ферментационна смес. Съдържанието на пакетчето се разтваря в 100 мл мъст, изсипва се във ферментационния резервоар и се разбърква. Сместа е подходяща за червени и бели плодови вина.
6 броя бутилки с коркова запушалка.
Вместимост - 500 мл.
Материал: стъкло
Има два вида пречистващи продукти: Klarowin и желатин. Подходяща пропорция от Klarowin се разтваря в 100 мл вода, разбърква се и престоява 24 часа, като от време на време се разбърква. След това се изсипва в течността за пречистване. Желатинът се разтваря в 100 мл топла вода, изсипва се във виното или сока и се разбърква внимателно. Ефектът и в двата случая се проявява след седмица.
Има два вида пречистващи продукти: Klarowin и желатин. Подхдяща пропорция от Klarowin се разтваря в 100 мл вода, разбърква се и престоява 24 часа, като от време на време се разбърква. След това се изсипва в течността за пречистване. Желатинът се разтваря в 100 мл топла вода, изсипва се във виното или сока и се разбърква внимателно. Ефектът и в двата случая се проявява след седмица.
Фуния за буркани 52-85 мм.
Към момента е налична само в бял цвят.
Използва се за стабилизиране на мъстта и вината и за изплакване на оборудването. Слага се 1 гр на 10 л мъст/вино. Разтваря се подходящата пропорция в 50-100 мл вода и се добавя в мъстта/виното. Да не се предозира! Сместа може да се използва и за почистване на оборудването - след измиване на дамаджаните, ферментационните контейнери, бутилките и пресите, се слага от сместа в съотношение 10 гр на 2 л вода.
Комбинация от силно алкохолизиращи дестилиращи дрожди със специално разработени хранителни вещества. Подходящи за партида 25 л. 7 кг захар се разтварят в 6 литра гореща вода във ферментационния съд. Добавят се 15 л студена вода. След охлаждане на течността до 30-35°С, се добавя съдържанието на пакетчето и се разбърква внимателно. Сместа се ферментира на 25-28°C в рамките на 3-5 дни.
Външен термометър
Материал: метал
Размер: 9х39 см
Диапазон: -30/+50° C
Отклонение: -/+1° C
Артикулът е изработен от устойчив метал с покритие, предотвратяващо появата на ръжда и е предназначен за ползване в закрити и открити пространства. Скалата е ясна и с голям шрифт, което прави лесно отчитането на температурата. Отчита температурата на въздуха по Целзий. На задната си страна разполага с отвор, който позволява стабилното му закрепване към плоски повърхности. Поради високата си устойчивост често се използва в промишлени помещения и складове.